OFFICUM DE CRUCE

Fonó Records, 1997 - FA-022-2

Első CD-nk egy képzeletbeli Nagyheti szertartást mutat be a 15 és 16. század fordulójáról. A műsor gerincét képező - címadó - motetta-sorozat Loyset Compere, németalföldi szerző műve, mely szövegét és szerkezetét tekintve is egyfajta keresztjáró hórás-ének. Ehhez társulnak Cipriano de Rore nagyheti responzóriumai, Josquin 'O Domine Jesu Christe' című sorozata, valamint magyar gregorián lamentációk az esztergomi "Bakócz"- graduáléból.

   
 

APOCALYPSIS 1998

Fonó Records, 1998 - FA-051-2

Ezredvégi lemeztrilógiánk első része. Ihletője Albrecht Dürer ötszáz éves metszetsorozata, mely a bibliai Jelenések könyvének illusztrációja. A képekhez kapcsolódó reneszánsz és gregorián tételeket kerestünk, valamint Sáry Bánkkal készíttettünk a koncepcióba illő kortárs darabokat.

   
 

GENESIS 1999

Fonó Records, 1999 - FA-066-2

A trilógia második része. Az első rész után – mely az idők végezetét vizsgálta – most a kezdettel foglalkoztunk: a teremtéssel. A koncepció hasonló: a régi darabok mellé ismét rendeltünk kortárs muveket, ezúttal Soós András volt a szerző.


   
 

ECCE MARIA GENUIT...

Maeter Records, 2002 - MAE-008

Kétszeresen is különleges lemezünk: egyrészt ebben a műfajban egyáltalán nem szokásos módon egy hangverseny felvételét tartalmazza, mindenfajta javítás-vágás nélkül. Másrészt a rajta hallható musor miatt különleges: egy csak Milánó városára jellemző reneszánsz repertoárt, valamint a Rómától és a gregoriántól egyaránt különálló úgynevezett ambrozián énekeket mutatjuk be. A darabok karácsonyi kötődésűek.

   
 

THOMAS STOLTZER: MISSA 'KYRIE SUMMUM', MARIAN MOTETS

Hungaroton Records, 2003 - HCD 32078

A Hungaroton számára magyar vonatkozású műsorokat állítottunk össze. Ezen a lemezen a II. Lajos budai udvaránál szolgáló német Thomas Stoltzer műveit és magyar forrásokban fennmaradt gregorián tételeket éneklünk, a szövegek mind Máriát dícsérik.

   
 

VOICE OF BAKFARK

Hungaroton Records, 2007 - HCD 32412

A magyar zenével foglalkozó második lemezen hangszeres zene is megszólal: a reneszánsz talán egyetlen kiemelkedő magyar származású komponistája volt Bakfark Bálint, lantszólóinak nagyrésze más zeneszerzők kórusműveinek átirata, úgynevezett intavoláció. Győri István barátunk a lantdarabokat, mi pedig a mintául szolgáló kórusműveket adjuk elő.

   
 

BEATISSIMA BEATRIX

Hungaroton Records, 2008 - HCD 32583

Beatrix királyné halálának 500. évfordulóján teljesedett ki a magyarországi reneszánsz zenével foglalkozó lemez-trilógiánk. Stoltzer, Bakfark után most két, Beatrix királynéhoz, s ezen keresztül Mátyás udvarához köthető németalföldi mester, Johannes Tinctoris és Johannes Stokem műveit vettük lemezre.