Produkciók, melyekben a VOCES szerepel

 

  ¦Hallgatható részletek¦

GRENCSÓ KOLLEKTÍVA PLUSZ: 7 ÉNEK AZ UTOLSÓ MOHIKÁNOKRÓL

A Voces három tagja (Gyulai Csaba, Koncz András, Mizsei Zoltán) Grencsó István felkérésére vett részt egy improvizatív jellegű közreműködésre a lemezen. Később a lemez anyagát bemutató koncertek állandó énekes-hangszeres résztvevőjévé vált a három Voces-tag.

 

 

¦2. ének¦>>>

 

GRENCSÓ SURPRISE KOLLEKTÍVA: DREAM CAR

A 7 ÉNEK jó tapasztalatain felbátorodva immár második ízben dolgoztunk (Gyulai, Koncz, Mizsei) együtt Grencsó István együttesével. A lemez egy történetet mesél el, mely egy korabeli (70-es évek, talán) mese-diafilm alapján született. Nagyon mulatságos és tanulságos... (Reméljük, a szerző is egyetért...)

 

 

¦Versenykocsi¦>>>

¦Máris robogunk¦>>>

¦Miért nem vártál?¦>>>

 

CONTEMPORARY GREGORIAN

Balázs Elemér és Dés László jazz-kvartettjének felkérésére készítettünk egy közös műsort, melyen a Voces (Hegyi, Gyulai, Mizsei, Demjén) gregorián énekeket, középkori és reneszánsz motettákat énekel. A hangszeresek kortárs-jazz improvizációkkal reflektálnak az elhangzott vokális művekre. A produkciót 2007-ben Artisjus-díjjal jutalmazták, s ugyanebben az évben aranylemez is lett belőle.


  ¦Costanzo Festa: Lamentatio prima¦>>>
 

LOVÁSZ IRÉN: ÉGI HANG

Ezúttal három énekes (Demjén, Gyulai, Mizsei) kalandozott a világzene világába. Szakrális népénekek, valamint ambrozián énekek sajátos ötvözete ez a lemez. Az eredeti dallamokhoz társuló zenei kíséretek a világ számos kultúrájában az elmélyülést segítő, s az örökkévalóság zenei megjelenítésére szolgáló burdon-technikának különböző, szabadon értelmezett változatai, a doromb-énektől az improvizatív és repetitív dallam-osztinátóig. A hangszeres és vokális improvizációkat a felvétel helyéül szolgáló budapesti Szent István bazilika altemplomának varázslatos akusztikája is inspirálta. (Aranylemez lett belőle)

  ¦Gaude et laetare¦>>>
 

BALÁZS ELEMÉR GROUP: EARLY MUSIC

Voltaképpen a Contemporary Gregorian folytatása ez a produkció. Itt azonban már nem a jazz-quartet, hanem Balázs Elemér saját együttese, valamint a kiváló katalán szoprán énekesnő, Nuria Rial a partnerek. Machaut, Guerrero, Palestrina, Casati, Pergolesi, Handel és Bach egy-egy műve hangzik el a BEG sajátos hangszerelésében, illetve továbbgondolásában.

 

  ¦lemezbemutató koncert¦>>>